Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Διαψεύδει ο Θ. Πάγκαλος

Με σύντομη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, διαψεύδεται το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να δήλωσε ότι «όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς οι Έλληνες τεμπελιάζαμε».


Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου. Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο».

Το εν λόγω δημοσίευμα, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους την αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.: «Ο κύριος “μαζί τα φάγαμε” ξαναχτύπησε. Αφού αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους “κοπρίτες” και αφού χαρακτήρισε τους αξιωματικούς των Ενόπλων μας Δυνάμεων “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”. Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”».


Πηγή: www.zougla.gr