Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: “Στις εκλογές φάνηκαν ότι οι Έλληνες κατανόησαν τα μέτρα λιτότητας!”

“Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής αποδεικνύει πως οι Έλληνες κατανόησαν πως τα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση ήταν πραγματικά «αναγκαία»”, ανέφερε χθες βράδυ σε ομιλία του στο London School of Economics (LSE) ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι “κατ’ απροσδόκητο τρόπο και παρά το γεγονός ότι στο τραπέζι υπήρχαν πολλά δύσκολα θέματα, εμείς δεν ηττηθήκαμε στις χθεσινές εκλογές. Ήλθαμε πρώτοι”, επισημαίνοντας πως “εάν οι εθνικές εκλογές γίνονταν χθες εμείς θα τις κερδίζαμε”.
“Παρά τις διαμαρτυρίες, παρά τα τόσα προβλήματα, υπάρχει κατανόηση πως ό,τι έγινε ήταν απαραίτητο” πρόσθεσε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμά πως η κατάσταση στην Ελλάδα “βαίνει προς την σταθεροποίησή της”. “Ωστόσο βρισκόμαστε στην απαρχή ενός μακρού δρόμου”, τόνισε.
Ο υπουργός Οικονοικών τόνισε επίσης πως από την ελληνική κρίση μπορούν να εξαχθούν “τρία διδάγματα”: “Το πρώτο είναι πως ό,τι αναβάλλουμε το βρίσκουμε αργότερα μπροστά μας, το δεύτερο είναι ότι ο χρόνος είναι χρήμα και το τρίτο ότι χρειάζεται ένας μόνιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός για να αντιμετωπίζονται αυτού του είδους οι καταστάσεις”.
Αξίζει να σημειωθεί, παντως, ότι το κυβερνών κόμμα έχασε περίπου 1.000.000 ψηφοφόρους σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2009, ενώ οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν επηρεάστηκαν από το Μνημόνιο, αλλά ψήφισαν αυτοδιοικητικά.
Εξάλλου, σίγουρα η πλειοψηφία των Ελλήνων κατανοεί ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι συμφωνούν ούτε με το σύνολό τους, ούτε με τον τρόπο εφαρμογής πολλών από αυτών.




Πηγή: www.zoomnews.gr

*************************************************************************************************

Σχόλιο odontantiodontos: Άρχισαν τα όργανα... Ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος... Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν το 40% του εκλογικού σώματος αδιαφορεί και απέχει...